Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsem propadla kouzlu

4. 1. 2012

Na začátku byl můj zájem o Kelty. Doma jsem se kromě spoustám knížek věnovala i karetkování a přes něj začala v létě 2010 spolupracovat se sdružením Keltoi a dělat průvodkyni v archeoparku Prášily. Předváděla jsem karetkování a jednou moje tehdy nová kamarádka Morna vytáhla vřetánko a kus ovčí vlny, že se to prý učí. A v tu chvíli se to stalo. Protože měla vřetánka dvě, za chvíli jsme seděly, předly a povídaly o všem možném, dokonce i zpívaly. Moji skvělí rodičové mi k nejbližším Vánocům koupili kolovrat, aby mi to prý šlo rychleji a k dalším narozeninám jsem dostala bubnovou česačku. Moje teď už bývalá kolegyně z práce mi věnovala žok staré vlny a můj osud dostal nový rozměr. Naučila jsem se příst nitě různé síly, kluci Kelti mi vyrobili tkalcovský stav, pronikám dále do tajů karetkování s nepravidelným rytmem otáčení karetek a v současné době se věnuji plstění a barvení vlny.

 

Náhledy fotografií ze složky zpracování vlny

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karetky

(Svatava, 4. 7. 2013 23:53)

mohla by si mi hodit svoj mail? tam by som ti poslala nejake stranky a tak a este by sa ta na nieco popytala ak by ti nevadilo:)

Re: Karetky

(Divoženka, 5. 7. 2013 21:33)

Můj email: divozenka-z-gabrety@seznam.cz

Karetky

(Svatava, 30. 6. 2013 12:29)

Zaujala ma tvoja robota i zanietenie pre nu,sama sijem karetkujem vsetko mozne a snazim sa rozsirit okruh vedomosti momentalne sa snazim dat dohromnady stav na tkanie karetiek.Bezne taknie ovladam raport rovnaky pocet otociek dopredu i dozadu alebo nepravidelny otacanie niektorych karetiek stale dopredu a inych niekolko krat dopredu a zas spat.ale njdu mi do hlavy te vzory ako svastiky a tak pri tychto navodoch su v cudzojazycnich strankach len aksi vzory nerozumiemmsa do toho nevedela by si pomoct poradit? vadaka

Re: Karetky

(Divoženka, 1. 7. 2013 10:36)

Zdravím, svastiku jsem si zatím jen rozkreslila na čtverečkovaný papír. Možná by to šlo vymyslet jako vzor s nepravidelným otáčením karetek, ale vymýšlet něco takového mi ještě nejde. Takže jsem to vyřešila šestihrannými karetkami, stejně jako třeba takovou tu hranatou spirálu.